Welkom op onze nieuws blog.

We posten hier regelmatig een bericht zodat u op de hoogte blijft van de gebeurtenissen

in

Kenia en Nederland.

Scroll naar beneden voor de laatste informatie.

 

Juli 2023:

Eind vorig jaar hebben wij de HAS green academy benaderd om ons te helpen mee te denken over hoe we de mensen in het dorp en omgevenig waar onze “Hands on the Future” kinderen wonen, bewust kunnen maken hoe- en beter om te gaan met het (plastic) afval.

 

Een groep 2e jaars studenten mileukunde is begin dit jaar aan deze uitdaging begonnen.

Zij willen met hun project de mensen in het dorp niet alleen bewust maken van afval, maar ook wat je er bv. nog mee doen of welke gevolgen verbranden (wat daar nog heel veel gedaan wordt) of weggooien van afval/plastics voor mens en dier kunnen hebben. Hiervoor hebben zij een heel mooi les programma voor de scholen daar samengesteld, bestaande uit 8 lessen voor de bovenbouw, met een informatie- en een interactief deel. 

De studenten hebben het project met een ruim voldoende afgesloten en wij hopen hun lesprogramma vol ideeën en adviezen in het dorp in de praktijk te kunnen gaan brengen. Houd onze website en social media in de gaten voor meer nieuws omtrent het project.

Studenten heel erg bedankt voor jullie inzet en samenwerking.

Wij wensen jullie een hele fijne, welverdiende vakantie en heel veel succes met jullie studie.

Statiegeld actie

Juni 2023:

Wat een mooi initiatief!

2 Volle zakken met ruim 100 lege blikjes, gespaart in 1 week, hangen aan de fiets om ingeleverd te worden.

Op het werk bij onze anonieme schenker worden veel blikjes gebruikt. Ivm de afstand kunnen ze niet meedoen aan de emballageactie bij onze supermarkt. Daarom hebben zij zelf een geweldige actie bedacht. Ze verzamelen wekelijks alle lege blikjes en brengen die met de fiets naar de plaatselijke supermarkt. Het statiegeld wat ze hiervoor ontvangen wordt aan Hands on the Future gedoneerd.

Wat hebben mensen toch goede ideeën om te helpen.

Dank je wel!

Juni 2023:

Op zondag 4 juni werd er door de werkgroep ‘Internationaal Bernheze’ een markt georganiseerd.

Met de zon hoog aan de hemel op een prachtige lokatie konden organisaties die Actief zijn in “de Derde Wereld” zich presenteren.

Stichting Hands on the Future was hiervoor ook uitgenodigd.

Mooie gelegenheid voor het bestuur om te laten zien waar we actief zijn, wat we doen en dat we ons werk met heel veel plezier en enthousiasme doen.

Mooi om te delen.

Markt 1
Met het hele bestuur aanwezig op de markt.
Boetiek 24 (2)
Boetiek 24

April 2023:

Met een koffer vol met nieuwe kleding, geschonken door Boetiek 24 uit Heesch vertrok ik weer naar Kenia.

Deze keer dus niet met 1 volle koffer kleding, maar zelfs met 2!! 

In Kenia konden ze bijna niet geloven dat Boetiek 24 de nieuwe kleding én de kosten voor een extra koffer aan hen geschonken had.  Ze kijken uit naar de dag dat ze Marga van Boetiek 24 zelf kunnen bedanken.

Jackson heeft Nederland ook een bezoek gebracht.

Hij wilde Marga van Boekiek 24 zelf persoonlijk bedanken voor de kleding die ze aan zijn dorp geschonken had.

Tot zijn grote verbazing kreeg ook hij weer een volle koffer met nieuwe kleding mee naar huis en een lekker warme jas voor zichzelf.

Boetiek 24, dubbel bedankt!

Maart 2023:

De akte is getekend en we zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, we zijn nu officieel een stichting,

Stichting Hands on the Future.

 

Heel veel dank aan notariskantoor Gerrits & van Gulick te Uden/Gemert, die dit kosteloos voor ons mogelijk gemaakt hebben.

Januari 2023:

Ons hoofddoel is natuurlijk om behoeftige kinderen goed onderwijs aan te bieden, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen, maar voor een goede ontwikkeling is ook goed schoeisel nodig. Bij ieder bezoek dat we aan het dorp brengen, nemen we een volle koffer schoeisel mee.

Voor ons volgende bezoek heb ik een aantal goede schoentjes gekregen. Sommige schoentjes hadden alleen een kleine reparatie nodig, die door onze aardige schoenmaker Twan helemaal gratis gerepareerd zijn. 

Dank je wel Shoeshiners uit Heesch.

December 2022:

Van Bep’s Poppenmode hebben we een mooie donatie mogen ontvangen. Zij maakt hele mooie poppenkleertjes en poppendingetjes voor de verkoop. Het geld wat ze hiermee verdiend schenkt ze aan goede doelen. En deze keer heeft ze ook aan ons gedacht.

Dank je wel Bep’s Poppenmode voor de donatie. Ben je ook benieuwd naar wat voor mooie dingen ze maakt, neem een kijkje op haar Facebook pagina.

November 2022:

De schommel en de glijbaan geschonken door de Stichting Timilsina zijn tijdens ons bezoek op het kerkterrein geplaatst. Zoals je op de video ziet is het enthousiasme onder de kinderen groot.

De zon stond die dag hoog aan de hemel, het kostte wat bloed, zweet, maar gelukkig geen tranen om gaten in die harde grond met grote keien te maken. De kinderen wachten geduldig tot de ‘sterke’ mannen klaar waren…..en het was het wachten meer dan waard, ze zijn heel blij met hun nieuwe speelplek.

Stichting Timilsina dank je wel voor jullie bijdrage.

Oktober 2022:

Wij hebben fantastisch nieuws ontvangen. Nicole is een inzamelingsactie gestart voor “Hands on the Future”.

Zij is in december jarig en heeft familie, vrienden en bekenden gevraagd haar dit jaar geen cadeau te geven, maar een bedrag te doneren wat zij aan “Hands on the Future” wil schenken. Ze hoopt voldoende geld te ontvangen om in ieder geval 1 kind de kans te geven naar school te gaan.

Wat een geweldig idee!! Wij zijn Nicole bijzonder dankbaar en hopen natuurlijk op een mooie opbrengst. En ook dat meer mensen haar idee zullen volgen.

Geen kado, maar een donatie
Statiegeld bonnenactie

September & Oktober 2022:

In de maanden september & oktober heeft “Hands on the Future” de emballage zuil van de AH in Heesch ter beschikking gekregen. Klanten kunnen hier hun statiegeld bon(nen) doneren door deze in de hiervoor bestemde zuil te deponeren.

Woon je in Heesch e.o. en doe je je boodschappen bij de AH in Heesch, doneer hier dan je statiegeld bon(nen). Woon je niet in Heesch, maar wil je wel doneren omdat je bv. onze werkzaamheden waardeert, dat kan natuurlijk altijd. Kijk onder het kopje ‘doneren’ op deze site, hier vind je alle informatie over doneren terug.

 

Wij zijn AH, haar klanten en alle andere donateurs bijzonder dankbaar voor hun steun en hopen op een mooie opbrengst.

Augustus 2022:           

Stichting Timilsina heeft een heel mooi bedrag gedoneerd om een schommel en een glijbaan te plaatsen in het dorp. We hebben gekozen voor het terrein waar de nieuwe kerk in aanbouw is. Zo zijn de speeltoestellen toegankelijk voor alle kinderen in het dorp. De kinderen spelen hier nu met afval, bv met oude autobanden zoals je op de video kunt zien. Wat zullen ze straks verrast zijn met de nieuwe speeltoestellen, deze worden in november geplaatst als we het dorp weer een bezoek gaan brengen. 

We wensen de kinderen alvast heel veel speelplezier en bedanken Stichting Timilsina hartelijk voor hun bijdrage.

April 2022 :

Alle kinderen hebben een t-shirt met het logo van

‘Hands on the Future’ gekregen.

 

Mede mogelijk gemaakt door

Flitzzz Gifts in Heesch

 

April 2022 :

Jolanda vertrekt naar Kenia.

Ze gaat een bezoek brengen aan de kinderen, de school

en kijken wat we in de

toekomst nog meer kunnen doen.

 

Maart 2022:

We hebben t-shirts gekocht.

Het logo is er door Flitzzz Gifts gratis op gedrukt.

 

Dank je wel namens

Hands on the Future en alle kinderen!

Flitzzz Gifts in Heesch

Maart 2022:

We hebben een Logo!

Ontworpen door Eric en Jackson.

 

 

Maart 2022 :

Website www.handsonthefuture.nl gaat online deze is gebouwd door Eric

 

Maart 2022: 

Richard en Rian gaan Simon financieel steunen gedurende zijn school periode.

 

Dank je wel!!

 

Maart 2022:

Collega’s OK Bernhoven zamelen geld in om  

één kind naar school te laten gaan.

 

Geweldige collega’s !

Januari 2022: 

Jackson Lankas Ambassador in Kenia showt trots zijn laptop, gedoneerd door Eric.

 

Januari 2022:

Esther & Reson zouden van school moeten omdat hun donateur door Corona uit beeld verdwenen is. Gelukkig wellen Irene & Jolanda de financiële steun voor hen overnemen, zodat ze hun lessen kunnen blijven vervolgen.