Over ons.

Mijn naam is Jolanda Straten.

Ik werk ruim 30 jaar in de zorg, voorheen als operatie-assistente en nu als floormanager op de Operatie Kamer. 

Je kunt dus wel zeggen dat zorgen in mijn bloed zit.
Ik woon samen met Eric die als ICT’er ook in de zorg werkt. Samen hebben we al veel mooie reizen naar Afrika gemaakt. Ik kan wel zeggen dat we ons hart verloren hebben aan dit prachtige continent, met zijn wonderschone natuur, de bijzondere wilde dieren en de vrolijke bevolking. 

Maar er is jammer genoeg ook een andere kant, die van leven in armoede, het niets bezitten, het daardoor niet kunnen ontwikkelen en het ontstaan van criminaliteit. Ook dit hebben we met eigen ogen gezien, hierdoor ontstond bij ons steeds meer de vraag, “wat kunnen wij hieraan doen?”

 

 

Op onze laatste reis naar Kenia kwamen we Jackson Lankas tegen, hij behoort tot het Maasai volk, dit is één van de meest bekende en kleurrijke volksstammen in Oost-Afrika. Jackson was onze gids in de Maasai Mara, we hadden een leuke klik met elkaar. Hij maakt prachtige foto’s wat ook mijn hobby is, dus we hielden contact. Hij vertelde ons dat hij heel dankbaar is voor de kansen die hij van andere mensen heeft gekregen, waaronder een studiebeurs, hierdoor heeft hij zich kunnen ontwikkelen en een redelijk bestaan op kunnen bouwen. 

Zijn dankbaarheid is zelfs zo groot dat hij sinds 2017 is gestart met een klein scholingsproject “Hands on the Future”.  Door middel van goed onderwijs wil hij kansarme kinderen uit zijn dorp en omgeving een betere toekomst bieden, goede scholing is de eerste stap op weg naar een betere hoopvolle toekomst. Dit lukt hem niet alleen, hierbij heeft hij onze financiële steun en hulp heel hard nodig.

 

Dit vonden wij zo’n goed initiatief, dat we besloten, hem hiermee te helpen. Want samen kunnen we de wereld echt een beetje mooier maken.

 

Mijn opa zei vroeger “van geven word je niet arm” en dat klopt, het verrijkt je leven en “als je het zelf goed hebt, waarom zou je een ander dan 

niet helpen?” Mooie uitspraken, die het proberen zeker waard zijn, je krijgt er namelijk heel veel energie en een goed gevoel voor terug!

 

 

Wilt u deze kinderen ook een kans geven op een mooie toekomst?

Dat zou geweldig zijn.

Heeft u vragen, neem contact met ons op.